intretinere chiuvete_sanobi

 

Daca intr-un articol anterior am vorbit despre intretinerea chiuvetei, acum vom incerca sa venim cu solutii rapide pentru situatia in care avem chiuveta infundata.

Trebuie sa recunoastem faptul ca o chiuveta nu se infunda peste noapte, ci este vorba de o acumulare progresiva a reziduurilor. Cum cele mai frecvente cauze ale blocarii scurgerii si ale mirosurilor neplacute ulterioare sunt depunerile de grasime, resturile de mancare sau murdarie, ar fi mult mai simplu sa prevenim aceste situatii.

Masuri de siguranta la indemana oricui sunt folosirea unor site de protectie care impiedica patrunderea resturilor in canalul de evacuare al apei sau utilizarea regulata a masurilor preventive naturale. Printre acestea se numara: apa oxigenta, soda caustica, bicarbonatul de sodiu stins cu otet sau zeama de lamaie, solutia concentrata de apa cu sare sau amestecul de borax, sare si otet. Fiecare dintre aceste combinatii se toarna in scurgere, iar dupa ce au fost lasate sa actioneze cateva minute se toarna apa clocotita pentru a curata intreaga instalatie.

Aceste solutii de desfundat chiuveta sunt eficiente daca sunt folosite preventiv sau atunci cand se observa incetinirea scurgerii apei pentru ca dezinfecteaza, dizolva si indeparteaza dopurile sau depunerile de murdarie de mici dimensiuni. De asemenea, puteti folosi si solutiile din comert pentru a rezolva aceasta problema, iar dintre acestea va recomandam sa utilizati cu incredere Mellerud disponibil sub forma de gel sau granule in reteaua Dedeman si nu numai.

In cazul in care aveti chiuveta infundata total trebuie sa apelati la „artileria grea” sau chiar la un instalator. Incepeti prin a curata scurgerea indepartand dopul de murdarie cu un obiect lung si subtire, daca acesta se afla in partea superioara a racordului.

Daca nu reusiti, recurgeti la una dintre variantele clasice – pompa pentru desfundat sau „sarpele”. Pentru a folosi ventuza, chiuveta trebuie sa fie umpluta cu apa. Pompa pentru desfundat se pozitioneaza pe orificiul de scurgere, blocandu-l si eliberandu-l cu miscari scurte si rapide pana cand apa incepe sa se scurga normal. Sarpele este urmatoarea alegere pentru a distruge dopul de murdarie. Daca problema persista trebuie sa chemati un instalator.

Dupa cum s-a putut observa pentru a desfunda o chiuveta infundata exista solutii variate, dar indicat este sa preveniti aceasta problema.