O chiuveta de bucatarie, echipata complet cu sifon de scurgere si baterie, este fara discutie, un bun de valoare, gasit sub diferite forme, pentru masca sau blat, creat din diferite materiale nobile si mai putin nobile. In general, alegerea clientilor se face tinand cont de utilitatea produsului si de pretul acesteia, si cum marea majoritatea a chivetelor sunt facute din inox si pretul este mai accesibil.

 Cu toate acestea, dincolo de aspectul alegerii, care tine doar de gustul si doleantele clientului, cumparatorul trebuie sa aiba in vederea cateva reguli atunci cand vine vorba de achizitionarea unei chiuvete.

 Pentru inceput, atunci cand ne hotaram sa achizitionam o chiuveta, trebuie sa stim daca o vrem integrata in spatiul de lucru sau de sine statatoare. Personal, as recomanda alegerea unei chiuvete integrata in spatiul de lucru, insa atunci cand situatia si contextul o cere (curtea unei case) se poate merge pe varianta unei chiuvete de sine statatoare.

Revenind la chiuveta integrata in spatiul de lucru, trebuie sa tinem cont de anumite elemente care sa ne ajute cu adevarat, mai ales daca vorbim de bucatarie. Mai inainte de toate, la o chiuveta de bucatarie avem nevoie sa fie practica. Acest lucru inseamna ca trebuie sa aiba un ventil de scurgere (valva) cu deschidere cat mai larga (90 mm), ceea ce ajuta la o drenare mai eficienta.

 Dimensiunea cuvei conteaza foarte mult (latimea-lungimea-adancimea), ajutandu-ne in procesul de spalare prin faptul ca putem depozita mai multe vase si putem spala mai usor intr-un spatiu mai larg. Apoi un spatiu mai adanc, impiedica stropirea.

 O alta regula in alegerea unei chiuvete tine de materialul din care este realizata. Un material foarte bun este otelul inoxidabil de inalta calitate (inox-ul 304 alimentar de 18/10), acest material fiind rigid, ceea ce confera o durata de viata mai lunga chiuvetei, deci, economii de lunga durata.

 Pe langa calitatea materialului trebuie sa tinem cont si de finisajul sau. In acest caz putem alege intre finisajul tip linen sau cel mat. Avantajul finisajului linen consta in faptul ca are o propietate: este creat special pentru a combate zgarieturile. In cazul in care va ganditi sa alegeti finisajul mat, veti avea avantajul unui luciu placut, de lunga durata, ceea ce confera o eleganta in plus produsului.

 Un alt aspect la alegerea unei chiuvete tine de destinatia sa si pentru ce si cat este utilizata. Gospodinele care spala mai mult si mai des, le este recomandata o chiuveta cu doua cuve, pe cand celorlalte, achizitionarea unei chiuvete duble nu isi are temei. Tot de acest aspect, trebuie sa tineti cont si daca spatiul va permite sa montati o chiuveta dubla.

 Cand vine vorba debateria care trebuie montata la chiuveta, nici aici lucrurile nu trebuie facute dupa ureche. De exemplu, robinetii sau manerul trebuie sa ofere o priza buna, iar aceasta priza este data de materialele din care este facut robinetul sau manerul bateriei. In cazul in care este facut din plastic, e foarte posibil ca acesta sa se strice mult mai repede, aparand scurgeri de apa ceea ce duce la prize slabe, stropiri si in final defectarea robinetului/manerului.

 Un alt aspect al unei baterii tine de reglabilitatea jetului de apa. Aveti in vedere si acest aspect, mai ales pentru gospodinele care spala mult. Un robinet sau maner de baterie care nu permite reglarea jetului de apa, inseamna apa consumata si bani aruncati in factura.

 Plasticul nu este recomandat atunci cand va achizitionati o baterie, de aceea atunci cand va hotarati sa achizitionati una, evitati modele ce vin echipate cu garnituri si accesorii din plastic.

Materialele recomandate pentru bateria de chiuveta raman in continuare inoxul si alte metale non-poroase.

 In cazul in care ati facut alegerea finala, nu uitati de montare. Daca nu sunteti cel mai bun instalator si riscati intr-un fel sau altul sa defectati atat chiuveta cat si bateria (in cazul acesta va pierdeti garantia), chemati un instalator profesionist, care prin lucrarea facuta garanteaza functionalitatea si durabilitatea produselor achizitionate.